Nosework klass 1 Eukalyptus (grundkurs)

Nosework är en fantastiskt rolig och stimulerande träning för din hund där den får använda sitt bästa sinne - luktsinnet! Principen är densamma som för narkotikahundarna hos polisen; vi övar hunden att söka en specifik doft som vi gömmer i olika miljöer. I träningen ingår fyra sök, inomhus- och utomhussök, behållare samt fordonsök. De vattenbaserade dofthydrolaten som används är eukalyptus, lagerblad och lavendel. Ta chansen att lära dig en rolig hundsport där din hund får briljera med sitt fantastiska luktsinne och på köpet får du en mer tillfredsställd och harmonisk hund. Ni arbetar som ett team och du får större förståelse för hundens fantastiska sökförmåga. Läs mer om sporten på SNWK.se 

Innehåll:

Vi lär hundarna identifiera doften eukalyptus så att ni efter avslutad kurs skall kunna genomgå och bli godkända på doftprov eukalyptus. Under kursen går vi igenom grunderna för alla fyra sök. Jag är utbildad SNWK-instruktör sedan 2015 och har fortbildat mig inom NoseWork för bl.a. grundaren till sporten Ron Gaunt. Tävlar aktivt själv och är uppflyttad till klass 2 och tävlar även inom Specialsök Röd Kong och har en utbildad brandsökshund. 

Pris: 1800 kr
Deltagare: 5 st.
Plats: Björnlunda Ekeby Udde
Kursen hålls främst inomhus. Din hund behöver kunna vara tyst bland andra hundar eller vänta i bilen på sin tur.               Ett NoseWork-kit med dofthydrolat ingår.

Nästa kursstart kvällstid: Full!
Måndagar kl. 18.30-20: 13/3, 20/3, 27/3, 3/4 (uppehåll 10/4), 17/4 och 24/4. 

Nästa kursstart helg: 2 platser kvar!
Lördagar kl. 10-13: 18/3, 25/3 och 1/4 Sagt  av kursdeltagare:

"Min reaktiva hund klarade kursen superbra och Caroline är duktig på att anpassa både miljö och övningar individuellt"

"En mycket rolig kurs där jag äntligen hittat en aktivitet som passar min jakthund"

"Bra att grundkursen innehåller alla sökmoment och delar, oavsett om man ska tävla eller inte"

"Jag kan läsa och förstå min hunds signaler bättre nu"